Економіка

Сінгапур ухвалив продаж вирощеного в лабораторії м'яса першим у світі

Сінгапур дозволив американському стартапу Eat Just продавати вирощене в лабораторії куряче м'ясо.

Це перший у світі дозвіл на так зване чисте м'ясо, отриманого не від убитих тварин, пишуть західні ЗМІ.

Продовольче агентство Сінгапуру в середу заявило, що вироблена Eat Just курка відповідає стандартам безпеки для використання в нагетсах, що відкриває шлях до початку комерційного використання продукції американської компанії.

На відміну від замінників м'яса на рослинній основі, які виробляються з таких інгредієнтів, як соєві боби, м'ясо "in vitro", "клітинне" або "культивоване" виробляється з клітин тварин, вирощених у пробірках. Інвесторів в таких проектах приваблює те, що в підсумку виходить справжнє м'ясо, але без вбивства тварин або шкоди довкіллю, зазначає The Financial Times.

Як заявив один із засновників і головний виконавчий директор Eat Just Джош Тетрик, "уперше буде продаватися м'ясо реальних тварин, але при цьому без необхідності вбивати хоч одну тварину або зрубати хоч одне дерево". Він зазначив також, що ціни на нагетси будуть відповідати вартості преміальних курок, коли вони почнуть продаватися в ресторанах Сінгапуру "найближчим часом".

Сінгапур, в якому проживає 5,7 млн осіб, наразі виробляє всього близько 10% необхідних жителям продуктів харчування, а решту імпортує.

За даними ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН), курятина посідає друге місце в світі за обсягом виробництва серед м'яса після свинини. Щорічно вбивають близько 69 млрд курей. Птахи споживають велику кількість корму, в якому соєві боби є провідним компонентом, і захисники довкілля зазначають зростання споживання курятини як ключовий фактор вирубки лісів Амазонки.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ