Економіка

ВС переніс на 16 грудня перегляд рішення щодо виплати ПриватБанком А-Банку 364 млн грн

Велика палата Верховного Суду (ВС) перенесла на 16 грудня розгляд заяви державного ПриватБанку щодо перегляду судових рішень судів попередніх інстанцій про повернення А-Банку братів Суркісів 364 млн грн, списаних під час bail-in, повідомила прес-служба держбанку в понеділок.

У повідомленні зазначено, що ПриватБанк раніше задовольнив зазначені позовні вимоги в повному обсязі.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва у травні 2017 року ухвалив рішення про повернення А-Банку 364 млн грн, списаних під час bail-in через визнання Суркісів пов'язаними з ПриватБанком особами.

У травні 2020 року ПриватБанк звернувся до Шостого апеляційного адмінсуду із заявами щодо перегляду судових рішень судів попередніх інстанцій про виплату А-Банку 364 млн грн через підтвердження Ігорем Суркісом спільної власності з екс-акціонером ПриватБанку Ігорем Коломойським у медіагрупі "1+1".

Підставою для перегляду, за інформацією ПриватБанку, є те, що раніше українські суди задовольнили позов А-Банку, серед іншого, на підставі висновку про відсутність у Суркіса права власності на частку в медіагрупі.

У червні 2020 року Шостий апеляційний адмінсуд повернув без розгляду відповідну заяву ПриватБанку. Зі скаргою на це рішення держбанк звернувся до Верховного Суду.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ