Економіка

Кличко: Уряд повинен розробити та запропонувати механізми компенсацій і пільг для бізнесу

Мер Києва Віталій Кличко закликає уряд невідкладно розробити та запропонувати механізми компенсацій і пільг для бізнесу.

Як заявив Кличко під час онлайн-брифінгу в понеділок, Київ виконуватиме постанову уряду про карантин вихідного дня.

"Так, це не ідеальний варіант. І є багато питань. Але з такою динамікою поширення вірусу медична система незабаром не впорається з такою кількістю хворих. І ми розуміємо, що альтернативою може бути тільки повний локдаун. ... Дуже важливо не допустити економічного колапсу, закриття бізнесу та підприємств. Тому що люди за період пандемії і так збідніли. Тому уряд повинен невідкладно розробити й запропонувати механізми компенсацій і пільг для бізнесу", - зазначив Кличко.

Він наголосив, що Київ такий комплекс заходів із підтримки малого та середнього бізнесу впровадив у березні, й наразі місто перегляне можливості того, що може зробити для підтримки бізнесу та збереження робочих місць.

"Ми не хочемо повного локдауну! І сьогодні на селекторі з прем'єр-міністром я також наголосив на важливості контролю за ізоляцією хворих і контактних осіб, щоб припинити хвилю поширення вірусу. Тому що, на жаль, система "Дій вдома" не працює. І в нас багато прикладів, коли інфіковані й контактні особи продовжують ходити на роботу, в школу, відвідують публічні місця. Контроль за хворими й тими, хто з ними контактує, є одним з основних способів розірвати ланцюг передання вірусу! І я ще раз закликаю всіх дотримуватися елементарних правил безпеки. ... Адже багато країн вже впровадили суворі карантинні заходи. Ми поки що намагаємося цього уникнути" - додав Кличко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ