Економіка

Кабмін України затвердив три проекти угод з Єврокомісією загальною сумою EUR60 млн

 Кабінет Міністрів України затвердив три проекти угод з Європейською комісією на загальну суму EUR60 млн.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Зокрема, Кабмін затвердив проект угоди про фінансування заходу "Кліматичний пакет для стабільної економіки: (САSЕ) в Україні", який передбачає максимальне фінансування з боку Європейського Союзу у розмірі EUR10 млн.

Кошти підуть на розвиток чистого та ресурсно ефективного енергопостачання; скорочення викидів парникових газів, що руйнують озоновий шар; стимулювання переходу до кругової економіки, де той самий продукт використовується кілька разів.

Також затверджено проект угоди про фінансування заходу "Програма ЄС "Міцні регіони", який передбачає максимальне фінансування з боку ЄС у розмірі EUR30 млн.

Зазначено, що кошти допоможуть місцевій владі реагувати на наслідки пандемії COVID-19, підтримувати жителів у регіонах, що постраждали від збройного конфлікту та незаконної анексії Криму, а також сприяти розвитку незалежних ЗМІ.

Крім того, затверджено проект угоди про фінансування заходу "Механізм розвитку громадянського суспільства України", який передбачає максимальне фінансування з боку ЄС у розмірі EUR20 млн.

На підписання цих угод уповноважено віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанішину.

"Разом з Європейським Союзом ми долаємо багато спільних викликів. Це - боротьба з COVID-19, гібридними загрозами, а також перехід до ресурсно ефективної економіки, яка не шкодить довкіллю. Це - спільні завдання, тому що подолання цих викликів позитивно вплине на якість життя громадян і в Україні, і в ЄС загалом", - прокоментувала Стефанішина ухвалення проектів угод.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ