Економіка

Україна та Словаччина співпрацюватимуть у розвитку мультимодальних перевезень між Азією та ЄС

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій та міністр транспорту і будівництва Словацької Республіки Андрей Долежал підписали меморандум про співпрацю в рамках "Економічного поясу Шовкового шляху".

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури в четвер, документ сприятиме:

- створенню належних умов для подальшого розвитку мультимодальних перевезень у сполученні між Азією та ЄС через Україну та Словаччину, а також для збільшення кількості маршрутних контейнерних поїздів, які використовуватимуться для комбінованих вантажних перевезень;

- переведенню у практичну площину реалізації проекту зі створення мультимодальних логістичних центрів, які будуть обробляти вантажі на маршруті Шовкового шляху, що дозволить сформувати відповідну двосторонню робочу групу та створити підґрунтя для проведення переговорів з китайською стороною;

- розробці спільного підходу до організації руху контейнерних поїздів, що курсують між Азією і ЄС через Україну та Словаччину.

"І Україна, і Словаччина вкрай зацікавлені розвивати свій транзитний потенціал і вдосконалювати процеси організації доставки вантажів у контейнерах із країн ЄС у Китай і в зворотному напрямку. На початку вересня ми провели консультації зі словацькою стороною щодо активізації співпраці в розвитку Шовкового шляху через території України та Словаччини. І сьогодні закріплюємо їх відповідним меморандумом", - наводить прес-служба слова Владислава Криклія.

Міністерство зазначає, що меморандум складений на невизначений термін і набуває чинності в четвер, 24 вересня.

Окрім того, за даними відомства, під час зустрічі зі словацькою стороною міністр інфраструктури підтвердив готовність активізувати роботу української та словацької сторін щодо розвитку логістичних терміналів у Чопі, Мукачеві та Кошице й запропонував спільний пошук фінансових ресурсів для реалізації проекту "Створення мультимодального логістичного центру між Україною і Словаччиною на базі існуючого терміналу в Чопі".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ