Економіка

Мільйони американців не можуть оплачувати рахунки за воду, що зросли на 80% з 2010 року

Мільйони громадян США ризикують втратити доступ до води і навіть втратити свої домівки через неможливість оплачувати рахунки за воду, які значно зросли за останнє десятиліття, повідомляє газета The Guardian із посиланням на власне розслідування.

Згідно з дослідженням експертів видання, проведеним у 12 американських містах, рахунки за воду зросли в середньому на 80% із 2010-го до 2018 року. При цьому дві третіх жителів цих міст отримують рахунки, які вони виявляються не в змозі оплатити.

Найбільше зростання цін на воду зафіксовано за цей час у Техасі, там із 2010-го до 2018 року середній показник збільшився на 154%.

"Дослідження засвідчує, що рахунки, які зростають, вдаряють не лише по найбідніших, а й також, причому дедалі більше, по американцях, які працюють", - пише видання.

Серед чинників, які, на думку дослідників, вплинули на зростання цін, - зношена інфраструктура водопостачання, що потребує витрат на ремонт, а також екологічні проблеми, що впливають на забруднення води, та збільшення цін на енергоносії.

Як зазначає The Guardian, федеральне фінансування в США систем водопостачання впало на 77% з 1977 року, в результаті місцева влада вимушена сама шукати кошти для забезпечення роботи та справності обладнання для водопостачання.

Експерти також зазначають, що в США є федеральні програми для жителів із низькими доходами, які надають їм пільги під час оплати послуг за електроенергію та телекомунікації, але не за водопостачання.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ