Економіка

Австрія готується приймати туристів з країн зі сприятливою епідеміологічною обстановкою

Австрія готується до літнього туристичного сезону, і в першу чергу почне приймати туристів з країн зі сприятливою епідеміологічною обстановкою, повідомляє в четвер агентство Associated Press з посиланням на канцлера Себастьяна Курца.

За його словами, громадяни країн, де обстановка з COVID-19 стабілізувалася, можуть розраховувати на літні канікули в Австрії з "максимальним рівнем безпеки і задоволення".

У рамках угоди Австрії з Німеччиною, Ліхтенштейном і Швейцарією кордони між цими державами будуть повністю відкриті в червні. Курц заявив, що оптимістично налаштований щодо того, що "подібні домовленості в найближчі тижні будуть досягнуті зі східними сусідами Австрії".

Також він заявив, що Відень почав переговори з авіакомпанією Lufthansa, яка володіє австрійським авіаперевізником Austrian Airline, про рейси під час туристичного сезону.

Однак, попередив Курц, заходи соціального дистанціювання залишатимуться в силі в Австрії протягом ще деякого часу, а працівники готелів будуть регулярно здавати тест на COVID-19.

"Нам потрібно переконатися, що рівень заражень залишається низьким. Чим менше кількість заражень, тим більше людей приїде", - зазначив канцлер.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ