Економіка

Немчінов виступає проти скорочення держслужбовців як самоцілі

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов вважає, що скорочення державних службовців не повинне бути самоціллю.

"До чого призвело торішнє скорочення державних службовців на 10%? Перший квартал 2020 року місцеві державні адміністрації - без зарплат. Знаєте, чому? До кінця року допрацювали, звільнилися працівники, а їм треба виплатити не отриману заробітну плату за дні відпустки, одноразову грошову допомогу тощо. В результаті коштів на утримання немає. Будь-яке скорочення не повинне бути самоціллю. Ми не повинні це перетворювати на класичну теорію, що будь-яке скорочення призводить до збільшення", - сказав Немчінов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Міністр наголосив, що "наразі немає відчуття, що потрібно негайно скоротити всіх".

Крім того, він зазначив, що немає розуміння, в якому вигляді Верховна Рада проголосує другий і третій етап децентралізації.

"Тобто субрегіональний рівень, райони або округи та функції, які будуть на обласному рівні. Також відбуватиметься запуск агентств та інспекцій, які забиратимуть невластиві функції у міністерств", - додав Немчінов.

На уточнювальне запитання, чи відбуватиметься поточного року скорочення держслужбовців, міністр заявив, що наразі не готовий говорити про цифри.

"Пропоную почекати, в якому вигляді в нас функціонуватимуть місцеві державні адміністрації після проведення місцевих виборів. Тому що основний потенціал скорочення - саме там. Щодо всеукраїнських центральних органів виконавчої влади, то ДАБІ точно буде скорочено шляхом видалення невластивих функцій, а решта - точково", - додав Немчінов.

Як повідомлялося, минулого року Кабінет Міністрів вирішив скоротити штат районних державних адміністрацій на 18 449 позицій.

Повний текст інтерв'ю з Немчіновим буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ