Економіка

Облгази та обленерго не відключатимуть споживачів за несплату послуг у період карантину - Герус

Підприємства, що здійснюють надання комунальних послуг, зокрема, облгази та обленерго, не відключатимуть споживачів через неоплачені на тлі карантину рахунки, повідомив голова профільного комітету Верховної Ради Андрій Герус.

"Із такими підприємствами як обленерго і облгази є домовленості про те, що вони не відключатимуть споживачів у період карантину. Також ми ініціюватимемо на законодавчому рівні скасування пені за несвоєчасну оплату послуг ЖКГ під час карантину, зміни в порядок надання субсидій, щоб у випадку виникнення у громадян заборгованостей, вони не призводили до втрати субсидій", - сказав нардеп під час засідання погоджувальної ради в понеділок.

Герус закликав громадян уникати відвідування центрів обслуговування та банківських відділень, де зазвичай спостерігаються черги на оплату житлово-комунальних послуг, і за можливості здійснювати оплату рахунків онлайн.

"Звісно, платити за ЖКГ необхідно, але хочу звернутися до громадян, особливо до тих, хто перебуває у зоні ризику: якщо ви бачите чергу в банку або центрі обслуговування - утримайтеся. Буде ухвалено відповідні рішення, щоб не було погіршень для споживачів", - підсумував Герус.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ