Економіка

Мінінфраструктури України та німецька DB підписали меморандум про стратегічне партнерство для трансформації "Укрзалізниці"

Міністерство інфраструктури України і Deutsche Bahn у середу в швейцарському Давосі підписали меморандум про стратегічну співпрацю в галузі й розвитку "Укрзалізниці".

"Це меморандум ще не про приватизацію і не про концесії, але про стратегічне партнерство. Це прекрасна новина", - зазначив прем'єр-міністр Олександр Гончарук, відкриваючи засідання Національної інвестиційної ради при президенті України в Давосі.

Він зазначив, що країні необхідна така допомога для поліпшення ситуації на залізниці країни і реалізації її логістичного потенціалу.

Гончарук закликав усіх інвесторів активніше вкладати в Україну.

"Наразі Україна - найкраща, можливо, країна та економіка, що розвивається, у світі для інвестування", - наголосив глава уряду.

При цьому, говорячи про меморандум, у своєму акаунті у Twitter Гончарук зазначив, що німецькі фахівці реформуватимуть управлінські механізми "Укрзалізниці", а Україна повністю зберігає за собою контроль над підприємством.

"Розраховую, що німецька операційна ефективність і нульова терпимість до корупції стануть базою для зміни ситуації в УЗ", - написав прем'єр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ