Економіка

Чиста купівля валюти Нацбанком на міжбанку в четвер становить рекордні для цього року $700 млн

Чиста купівля валюти Національним банком України (НБУ) в четвер на міжбанківському валютному ринку становить рекордні для цього року $700 млн, йдеться у повідомленні НБУ в Facebook.

"Фактичний обсяг задоволених заявок суб'єктів ринку за результатами аукціону становить $230 млн. Водночас за підсумками дня чиста купівля валюти Національним банком становила $700 млн, оскільки після завершення аукціону НБУ також провів інтервенцію за єдиним курсом через функціонал Matching", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, загалом з початку року чиста купівля валюти НБУ становить приблизно $7,5 млрд, що також є рекордним значенням із 2007 року.

Як зазначено у повідомленні, пропозиція валюти на міжбанківському валютному ринку суттєво перевищує попит унаслідок стійкого припливу іноземних інвестицій у гривневі облігації уряду, залучення зовнішнього фінансування державними компаніями, а також значних обсягів валютних надходжень експортерів.

"Тривале збереження сприятливої ситуації на валютному ринку є результатом сталого поліпшення макроекономічної ситуації в Україні упродовж останніх років. Зміцнення гривні є абсолютно логічним явищем в умовах прискореного економічного зростання, стрімкого сповільнення інфляції та зниження державного боргу до ВВП. Користуючись сприятливою ситуацією, Національний банк продовжує поповнювати міжнародні резерви", - наводить прес-служба НБУ слова заступника голови центробанку Олег Чурія.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ