Економіка

Кабмін призначив радника міністра інфраструктури Журавльова та екс-депутата Лещенка членами наглядової ради "Укрзалізниці"

 Кабінет Міністрів України достроково припинив повноваження членів наглядової ради АТ "Укрзалізниця" Даніеля Білака та Костянтина Мар’євича як представників держави.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну №1309 від 18 грудня 2019 року, оприлюдненому на сайті уряду.

Згідно з текстом розпорядження, замість Білака та Мар’євича державу в наглядовій раді "Укрзалізниці" представлятимуть радник міністра інфраструктури України Владислава Криклія Олег Журавльов і екс-нардеп від "БПП", журналіст Сергій Лещенко.

Уряд уповноважив державного секретаря Міністерства інфраструктури Андрія Галущака підписати цивільно-правові договори з майбутніми членами наглядової ради.

Нині до складу наглядової ради "Укрзалізниці" входять чотири незалежні члени: екс-голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер (голова НР), старший член Atlantic Counsil Андерс Ослунд, член наглядової ради Литовської та ради директорів Казахстанської залізниці Крістіан Кун і Матьє Андреас, який донедавна був старшим радником австрійської нафтової компанії OMV.

Як представник держави після звільнення Білака та Мар’євича в наглядовій раді "Укрзалізниці" залишився президент Української академії корпоративного управління Адомас Аудіцкас.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ