Економіка

Екс-президент "Енергоатома" Недашковський оскаржує своє звільнення в суді

Колишній президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський оскаржує в суді урядове розпорядження про своє звільнення, повідомила прес-служба Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), до якого було подано відповідний позов.

До суду також надійшла заява про забезпечення позову. Недашковський просить заборонити Кабінету Міністрів і Міністерству енергетики та захисту навколишнього середовища вчиняти будь-які дії і приймати рішення про звільнення позивача з посади президента компанії на зазначених у розпорядженні про звільнення підставах.

Крім того, екс-президент НАЕК просить суд заборонити уряду та Мінекоенерго оголошувати та проводити конкурс на посаду глави "Енергоатома".

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі та наявності правових підстав для вжиття заходів щодо забезпечення позову, зазначено в повідомленні ОАСК.

Як повідомлялося, повноваження президента НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського (вступив на посаду у 2014 році), звільненого 27 листопада розпорядженням уряду №1122, припинено з 3 грудня. Основними причинами звільнення Недашковського Міністерство енергетики та захисту довкілля України назвало неефективний менеджмент, справу Мартиненка, безгосподарність під час здійснення закупівель, невиконання графіків проведення ремонтів енергоблоків АЕС і збільшення витрат на обслуговування кредитів.

4 грудня уряд призначив генерального директора Рівненської АЕС Павла Павлишина тимчасовим виконувачем обов'язків президента НАЕК "Енергоатом".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ