Економіка

Гончарук розповів главі МЗС Латвії про чотири пріоритети Кабміну України

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на зустрічі з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевичсом поінформував про пріоритети українського уряду, програма діяльності якого передбачає європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Як повідомила прес-служба Кабінету міністрів, на зустрічі в понеділок Гончарук звернув увагу латвійської делегації на чотири пріоритети українського уряду - приватизація держпідприємств, відкриття ринку землі, демонополізація енергетичного ринку і розвиток інфраструктури.

"У планах уряду на найближчі 5 років відновити 24 тис. км доріг, побудувати 5 морських портів і 15 аеропортів", - сказав прем'єр, додавши, що для української влади важлива також реформа судової системи.

Зі свого боку, Рінкевичс запевнив, що Латвія залишатиметься стратегічним партнером України в контексті європейської інтеграції. Він позитивно відзначив готовність міністра юстиції і генерального прокурора України активно займатися захистом прав та інтересів іноземних інвесторів і створювати сприятливі умови ведення бізнесу в Україні.

Крім того, міністр підкреслив, що Латвія і надалі здійснюватиме програми лікування та реабілітації українських військовослужбовців, зокрема, тих, хто знаходився в полоні у Російській Федерації.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ