Економіка

Запуск ринку землі зможе принести 1-2% додаткового економічного зростання в перший рік і 3-3,5% - у наступні

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заявляє, що запуск ринку землі зможе принести 1-2% додаткового економічного зростання в перший рік і 3-3,5% - у наступні роки.

"За нашими оцінками, якщо ринок землі відбудеться, він може приносити від 1-2% додаткового економічного зростання, це такий технічний термін. Це означає більше економічного добробуту, більше податків у перші роки, і 3-3,5% в майбутні роки", - сказав він в ефірі телеканалу ICTV в понеділок увечері.

Як повідомлялося, 20 вересня Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства в п'ятницю оприлюднило на сайті законопроект зі змінами до законодавства щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, згідно з яким купувати такі земельні ділянки можуть громадяни і юридичні особи України, територіальні громади, держава.

Сукупна площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які перебувають у власності громадянина або юридичної особи України, з урахуванням пов'язаних осіб: в межах однієї області не повинна перевищувати 15% земель сільськогосподарського призначення такої області; не повинна перевищувати 0,5% земель сільськогосподарського призначення України, зазначено в документі.

Громадяни, яким належить право постійного користування, право довічного успадкованого володіння земельними ділянками державної та комунальної власності, призначеними для ведення селянського (фермерського) господарства, мають право на викуп таких земельних ділянок у власність з розстрочкою платежу до п'яти років за ціною, яка дорівнює нормативній грошовій оцінці таких земельних ділянок без проведення земельних торгів, свідчить текст законопроекту.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ