Економіка

Tesla почала здавати в оренду сонячні панелі в шести штатах США

Американська Tesla Inc. запропонувала жителям шести штатів США брати сонячні панелі в оренду.

Ця опція доступна жителям Арізони, Каліфорнії, Коннектикуту, Массачусетсу, Нью-Джерсі та Нью-Мексико. Вартість оренди розпочинається від $50 на місяць для всіх штатів, окрім Каліфорнії, де початкова ціна становить $65 на місяць. При цьому в компанії зазначають, що оренду можна скасувати в будь-який час.

Tesla пропонує три види систем сонячних панелей - на 3,8 кВт, 7,6 кВт і 11,4 кВт. Купити сонячні панелі Tesla, як і раніше, можна у всіх штатах США.

Після купівлі компанії SolarCity в 2016 році Tesla почала продавати і здавати в оренду сонячні панелі, однак пізніше стала активно рекламувати саме варіант їх купівлі. Водночас у 2017 році продаж сонячних панелей, за даними Tesla, впав на 38% порівняно з попереднім роком.

Кількість американців, які встановлюють на дахах своїх будинків сонячні панелі, в 2017 році скоротилася вперше як мінімум із 2000 року після зростання в середньому на 49% щорічно в період із 2010-го до 2016 року, свідчать дані Wood Mackenzie. Однак у минулому році показник почав відновлюватися, збільшившись на 7,5%, а в цьому році, як очікується, зросте ще на 4,5%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ