Економіка

"Нафтогаз України" 8 липня розпочне road show євробондів в євро

НАК "Нафтогаз України" 8 липня розпочне зустрічі з інвесторами в Лондоні та Франкфурті, за підсумками яких планує розмістити випуск 5-річних євробондів в євро, повідомило "Інтерфаксу" джерело в банківських колах.

Організаторами операції призначені Citi та Deutsche Bank.

"Нафтогаз України" очікує якнайшвидшого дозволу Кабінету Міністрів для виходу на ринок єврооблігацій з метою забезпечення закупівлі газу та формування достатніх його запасів для успішних переговорів із російським "Газпромом", повідомив минулого тижня голова правління НАК Андрій Коболєв.

Останнього разу вийти на ринок євробондів "Нафтогаз" намагався восени минулого року. Тоді компанія розраховувала зробити запозичення в доларах, орієнтир дохідності випуску становив 10,9%. Однак в результаті "Нафтогаз" вирішив відкласти розміщення, пославшись на несприятливу ринкову кон'юнктуру.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ