Економіка

Huawei отримала понад 80 тис. патентів у всьому світі, зокрема в США

Китайська телекомунікаційна компанія Huawei Technologies Co. станом на кінець 2018 року отримала загалом 87,805 тис. патентів у всьому світі, зокрема 11,152 тис. у США.

Компанія щорічно виділяє на науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи 10-15% доходів, наводить дані Huawei агентство "Сіньхуа".

Зокрема, лише в розробку мереж зв'язку стандарту 5G компанія на кінець минулого року вклала понад $2 млрд. Це "більше, ніж загальний обсяг інвестицій у 5G від усіх основних постачальників обладнання в Сполучених Штатах та Європі", заявив директор компанії з юридичних питань Сун Люпін.

За його словами, Huawei заплатила понад $6 млрд у вигляді роялті за використання інтелектуальної власності (ІВ) інших компаній за останні 30 років, майже 80% із них отримали американські фірми.

Він наголосив, що повага і захист прав інтелектуальної власності входить до основних принципів компанії Huawei та є наріжним каменем її успіху у бізнесі. Сун Люпін закликав не політизувати спорів у сфері ІВ.

"За останні 30 років жоден суд не дійшов висновку, що Huawei займається шкідливою крадіжкою інтелектуальної власності", - сказав він. За його словами, "жодна компанія не може стати світовим лідером, крадучи в інших".

Визнавши, що Huawei була по обидві сторони спорів навколо ІВ, які є "спільним місцем у міжнародному бізнесі", Сун Люпін закликав до вирішення таких питань шляхом судового розгляду.

Huawei є найбільшим світовим виробником телекомунікаційного обладнання та лідером у розвитку технології 5G. Раніше цього року Huawei було внесено до чорного списку компаній, постачання американського обладнання яким може здійснюватися лише на підставі спеціальних ліцензій.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ