Економіка

"Укравтодор" виконав 50% плану з ямкового ремонту, але на дороги територіального значення грошей бракує

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") ліквідувало ямковість на 3 млн кв. м українських доріг, повідомив виконувач обов'язків голови "Укравтодору" Славомір Новак під час засідання Кабінету Міністрів у середу.

"Цього року на експлуатаційне утримання доріг із бюджету виділено 6,1 млрд грн. Відповідно до нашої інформації, загальне пошкодження доріг через вибоїни - понад 6,5 млн кв. м на 21 тис. км доріг. Станом на сьогодні ліквідовано ямковість приблизно на 3 млн кв. м. Це близько половини всього обсягу", - сказав Новак.

Він також повідомив, що уряд може додатково виділити ще 300 млн грн на аварійний ремонт доріг, і ці кошти буде спрямовано насамперед на ремонт трас М-05 і частини М-06.

"Очікуємо схвалення цього рішення урядом", - зазначив Новак.

Він також повідомив, що на сьогодні проїзд усіма дорогами "М" та "Н" забезпечено.

"Залишаються дороги територіального значення. І, відверто кажучи, на дороги територіального значення наявних коштів буде недостатньо", - наголосив в. о. глави "Укравтодору".

Як повідомлялося, "Укравтодор" розробив національну програму відновлення доріг територіального значення "Т-бетон" із щорічним фінансуванням розміром 10 млрд грн, в якій пропонує ремонтувати такі дороги за технологією укочуваного бетону.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ