Економіка

Портова галузь України залучить протягом найближчих кількох років майже $1 млрд інвестицій

Міністр інфраструктури Володимир Омелян розраховує, що портова галузь України протягом найближчих кількох років залучить майже $1 млрд інвестицій.

"Без малого мільярд доларів - $926,65 - саме стільки портова галузь України залучить протягом найближчих кількох років. Найбільша частка цієї суми - проекти державно-приватного партнерства. 30 проектів більше ніж на один мільярд доларів. Саме стільки сьогодні налічує інвестиційний портфель АМПУ та бізнесу в портах", - сказав міністр під час круглого столу на Ukrainian Port Forum 2019 в Одесі в п'ятницю.

Він зазначив, що в 2019 році Адміністрація морських портів України (АМПУ) планує завершити виконання власних зобов'язань із п'яти великих інфраструктурних проектів у п'яти портах. Загальна сума інвестицій АМПУ і бізнесу за весь період їхньої реалізації має перевищити 16 млрд грн.

Раніше в. о. голови АМПУ Райвіс Вецкаганс повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що адміністрація має намір продовжити фінансування інвестиційних проектів у морських портах "Одеса", "Миколаїв" і "Чорноморськ".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ