Економіка

Якісна нафта з "Мозиря" почала надходити до системи нафтопроводів "Дружба" в напрямку України

Якісна нафта з лінійно-виробничої диспетчерської станції (ЛВДС) "Мозир" ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" почала надходити до системи нафтопроводів "Дружба" в українському напрямку, повідомила прес-служба АТ "Укртранснафта" в понеділок.

"О 14:17 кв із ЛВДС "Мозир" почала надходити нафта з якісними показниками, що відповідають нормі, до системи нафтопроводів "Дружба" в напрямку України для подальшої її транспортування до країн ЄС", - зазначається в повідомленні українського оператора нафтопроводів.

Як повідомлялося, на тлі нафтового форс-мажору в Білорусі "Укртранснафта" 25 квітня 2019 року вимушено призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" (МН "Дружба").

Кондиційна російська нафта нафтопроводом "Дружба" почала надходити на територію Білорусі вдень 2 травня після того, як 30 квітня Білорусь повністю зупинила прокачування нафти для витіснення забрудненої органічними хлоридами нафти з російської та білоруської ділянок нафтопроводу "Дружба".

Сьогодні, 6 травня, "Білнафтохім" повідомив про надходження "чистої" російської нафти на лінійно-виробничу диспетчерську станцію (ЛВДС) "Мозир" ВАТ "Гомельтранснафта Дружба".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ