Економіка

"ДТЕК Нафтогаз" розпочав програму глибокого буріння в Полтавській області

"ДТЕК Нафтогаз" розпочав на Мачуському родовищі (Полтавська обл.) реалізацію програми глибокого буріння, в рамках якої заплановано буріння чотирьох розвідувальних і двох пошукових свердловин, повідомила прес-служба компанії.

Так, у березні ПО "Білоруснафта" розпочало буріння свердловини № 53 з проектною глибиною 5,850 тис. м.

Компанія Sсhlumberger (США) надає гвинтові забійні двигуни і послуги каротажу в процесі буріння, Voestalpine (Австрія) - обсадні колони. Долотний сервіс і сервіс станції геолого-технологічних досліджень виконує Endevour (представник американської National Oilwell Varco, NOV).

"Протягом чотирьох років ми системно інвестували в дослідження із вивчення цієї площі для планування глибокого буріння та освоєння запасів родовища і розвідки його більш глибоких горизонтів. Загальна сума інвестицій в дослідження Мачуського родовища становила понад 300 млн грн. Наша довгострокова мета в рамках цієї ділянки - перехід на нові глибинні горизонти більш 7 тис. м, де до нас ще ніхто не видобував газ в Україні", - цитує прес-служба компанії слова гендиректора Ігоря Щурова.

Як повідомлялося, за підсумками 2018 року компанія видобула 1,649 млрд куб. м природного газу, що практично відповідає показнику в 2017 роки (1,65 млрд куб. м). У 2019 "ДТЕК Нафтогаз" році має намір удвіч збільшити інвестиції у видобуток порівняно з 2018 роком - до 3 млрд грн. Раніше компанія повідомляла про плани розпочати програму видобуток газу з глибини 7 тис. м.

"ДТЕК Нафтогаз" - операційна компанія, що відповідає за нафтогазовий напрям у структурі групи "ДТЕК". До портфеля активів компанії входять "Нафтогазвидобування" і "Нафтогазрозробка", що здійснюють розвідку і видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках у Полтавській і Харківській областях.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Групі делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ