Економіка

МЕРТ зареєструвало індустріальний парк "Подільськ" в Одеській області

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) 22 березня включило до Реєстру індустріальних (промислових) парків індустріальний парк "Подільськ" (Подільськ Одеської обл.) площею 31,07, ініціатором створення якого стала Подільська міськрада.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті МЕРТ, заявлений термін функціонування парку - 30 років. На його території, за попередніми розрахунками, може бути створено до 1 тис. нових робочих місць.

Функціональне призначення ІП враховує промисловий профіль міста, доступну сировинну базу та передбачає розміщення виробництв з облаштуванням інженерно-транспортної інфраструктури таких галузей, як переробна промисловість (первинна та вторинна переробка сільгоспсировини, виробництво харчових продуктів тощо) і логістика (створення транспортно-логістичного центру з можливим відкриттям митно-ліцензійного складу).

Згідно з повідомленням, Подільська міськрада уклала меморандуми з трьома потенційними учасниками індустріального парку: ТОВ "Пасавтотранссервіс" (пасажирські перевезення), фермерське господарство "Агропромсад" (вирощування ягід, горіхів, фруктів) і ТОВ "Простір-Агробуд" (будівництво доріг та автострад).

За інформацією МЕРТ, на сьогодні до Реєстру індустріальних парків вже включено 39 парків (у 2018 році - 9, у 2017 - 13). У 16 індустріальних парках вибрано керуючі компанії, в п'ятьох - залучено учасників.

В Україні також функціонують вісім індустріальних парків, з яких п'ять були створені до ухвалення закону "Про індустріальні парки".

Як повідомлялося, в жовтні 2016 року Верховна Рада прийняла за основу законопроект про податкові пільги для індустріальних парків, зокрема про нульовий податок на прибуток у перші п'ять років, про скасування імпортного мита та п'ятирічну розстрочку імпортного податку на додану вартість (ПДВ). Згідно з даними на сайті парламенту, в середині липня 2018 року цей документ було підготовлено до другого читання, проте на голосування його ще не виносили.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ