Економіка

Clearstream уклала з НБУ угоду про відкриття "лінку" на Україну

Міжнародний депозитарій цінних паперів Clearstream і Національний банк України (НБУ) в середу підписали угоду про кореспондентські відносини для подальшого відкриття рахунку в цінних паперах у депозитарії центробанку.

Як повідомляється на сайті НБУ, цей крок є ключовим етапом в очікуваному найближчим часом відкритті "лінку" між Нацбанком і Clearstream.

НБУ зазначає, що встановлення "лінку" з Clearstream спростить доступ іноземних інвесторів до українського ринку цінних паперів, а саме облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

"Розрахунки за гривневими ОВДП здійснюватимуться через систему ICSD, що зменшить трансакційні й часові витрати інвесторів на проведення таких операцій", - наголошує НБУ.

"Цей крок стане наріжним каменем нашої майбутньої моделі доступу до облігацій внутрішньої державної позики України. Ми з нетерпінням очкуємо подальшого прискорення наших проектів з українськими партнерами", - наводяться в повідомленні слова керівника відділу глобальних ринків Clearstream Яна Віллемса.

"Кореспондентські відносини з міжнародним депозитарієм дадуть змогу Україні прискорити інтеграцію до світового ринку капіталу", - наводяться слова заступника голови НБУ Олега Чурія.

"За останні три роки ми системно розвивали первинний ринок ОВДП, приводячи його у відповідність до найкращих міжнародних практик. Початок діяльності Clearstream в Україні – це довгоочікуваний крок на шляху відкриття українського ринку ОВДП для іноземних інвесторів", - додала міністр фінансів Оксана Маркарова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ