Економіка

Мінфін створив комісію з корпоратизації "Укренерго"

 Міністерство фінансів України створило комісію з реорганізації держпідприємства "НЕК "Укренерго" в приватне акціонерне товариство, повідомила прес-служба міністерства.

За її даними, затверджена наказом від 22 лютого комісія складається з представників Мінфіну, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Фонду держмайна (ФДМ) та "Укренерго". Очолив комісію заступник глави Мінфіну Василь Шкураков.

План перетворення держпідприємства передбачає створення інвентаризаційної комісії, проведення інвентаризації активів та зобов'язань компанії (на 31 березня 2019 року), складання акта оцінки майна, затвердження статуту та складу наглядової ради НЕК.

"Корпоратизація "Укренерго" дозволить ефективно імплементувати законодавство про ринок електроенергії, а також відокремити контроль за виробництвом електроенергії та її передачею. Це є однією з умов отримання кредитних коштів у рамках Меморандуму про взаєморозуміння з ЄС", - зазначають у міністерстві.

Як повідомлялося, в середині грудня 2018 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення передати цілісний майновий комплекс "Укренерго" зі сфери управління Міненерговугілля у сферу управління Мінфіну. Мінфін отримав право на управління НЕК "Укренерго" в лютому 2019 року.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства фінансів, але незабаром буде перетворене на приватне акціонерне товариство.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ