Економіка

Мережа готелів Marriott готова оплатити зміну паспортів постраждалим від витоку даних клієнтам

Готельна група Marriott International Inc. висловила готовність оплатити витрати для зміни паспортів для своїх клієнтів, чиї дані могли бути скомпрометовані в результаті витоку, що стосується 500 млн осіб.

"Якщо ми з'ясуємо, що дані було вкрадено, компанія відшкодує вартість отримання нового паспорта", - заявив представник компанії виданню MarketWatch.

Імовірно, йдеться про паспорти американських клієнтів. Вартість перевипуску паспорта в США становить близько $110.

Як повідомлялося, паспортні дані могли бути вкрадені у 327 млн осіб, котрі коли-небудь зупинялися в готелях, що належать Marriott. Про можливий витік стало відомо у вересні, при цьому дані могли опинитися в руках зловмисників іще з 2014 року.

Акції Marriott дешевшають на 0,4% на попередніх торгах у Нью-Йорку у вівторок. Від початку року її капіталізація знизилася на 12%, до $39,24 млрд.

Компанію Marriott International створено в 1927 році, нині вона об'єднує понад 6,7 тис. готелів під 30 брендами в 130 країнах світу. Центральний офіс розташований у Бетесді (передмістя Вашингтона, США). Виручка компанії у 2017 фінроці перевищила $22 млрд.

Крім власне бренда Marriott, їй також належать Bulgari Hotels & Resorts, Ritz-Carlton, St. Regis, Sheraton, Autograh та інші.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ