Економіка

АМКУ проводить дослідження ринку послуг з організації виплати фізособам переказаної з-за кордону валюти

Антимонопольний комітет України (АМКУ) проводить дослідження ринку послуг із організації виплати фізичним особам переказаної з-за кордону іноземної валюти за строковими переказами без відкриття банківського рахунку (неторгові операції), зазначається в повідомленні прес-служби АМКУ.

"Метою дослідження є контроль за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції на ринку послуг із організації виплати фізичним особам переказаної з-за кордону іноземної валюти за строковими переказами без відкриття банківського рахунку (неторгові операції), визначення наявних проблемних питань у взаєминах між українськими громадянами, які переказують кошти, і міжнародними системами переказу коштів, зокрема щодо встановлення розміру комісійної винагороди за переказ коштів, і за результатами дослідження підготовка пропозицій щодо здійснення заходів, спрямованих на розвиток конкуренції", - наголошується в повідомленні.

За даними Національного банку України, в Україні діє 7 міжнародних систем переказу коштів. У січні-червні 2018 років через Western Union і MoneyGram здійснено 79% всіх транскордонних переказів в Україну (56% і 23% відповідно).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ