Економіка

"Укрпошта" домовилася з поштою Узбекистану про 50%-й спецтариф від вартості пересилки відправлення для e-commerce

ПАТ "Укрпошта" домовилося з оператором національної поштової мережі Узбекистану АТ "Узбекистон почтасі" про спеціальний тариф на пересилання відправлень, повідомляється на сайті української поштової компанії в понеділок.

У ній зазначили, що з 1 листопада для підприємців у рамках підписаного договору вартість доставки до Узбекистану посилки або дрібного пакета консигнації знижено на 50% за умови укладення договору між юридичною особою та "Укрпоштою".

"Нині це досить перспективний ринок е-commerce, який за останній рік зріс на 15%. Тут високий безмитний ліміт товарів, увезених у поштових відправленнях, - $100" - наведено в повідомленні слова першого заступника генерального директора "Укрпошти" Олександра Перцовського.

Окрім Узбекистану, спеціальні тарифи на доставку e-commerce-відправлень також діють для відправлень до Азербайджану, Казахстану, Молдови, Грузії, Білорусі, Литви та Латвії.

Як повідомлялося, в жовтні "Укрпошта" домовилася про бізнес-тарифи з оператором білоруської національної поштової мережі "Белпочта".

"Укрпошта" в 2017 році отримала 203 млн грн збитку порівняно з 2016 роком, але збільшила чистий дохід на 19,57% - до 5,5 млрд грн.

"Укрпошта" входить до сфери управління Міністерства інфраструктури. Надає близько 50 видів послуг у 10,6 тис. відділеннях в усій Україні, ще близько 1,2 тис. розташовані на неконтрольованій Україною території.

Штат компанії налічує 76 тис. працівників, з яких 33 тис. - листоноші, 13 тис. - оператори поштового зв'язку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ