Економіка

General Electric зацікавлена в інфраструктурних проектах в Україні

General Electric Transportation (США) зацікавлена в інфраструктурних проектах в Україні.

Про це повідомляється в прес-релізі ПАТ "Укрзалізниця" з посиланням на виконавчого директора департаменту міжнародних логістичних операцій компанії GE Джастіна Даунса.

"GE, зокрема, пропонує спільно модернізувати інфраструктуру в Україні та розширювати ринок цифрових послуг", - наголошується в повідомленні.

Крім того, на думку американської компанії, локалізація локомотивобудування GE в Україні дасть змогу розвивати регіони, а наступні два-три місяці будуть ключовими та продемонструють перспективи співпраці.

"Локалізація – це реально, вона допоможе розвивати регіони, як це було в Казахстані, Індії, Південній Африці. Ми хочемо ділитися якісними технологіями з українцями локально, для обслуговування локомотивів потрібні будуть люди, функції мають бути передані місцевим інженерам", - наводяться в повідомленні слова Д.Даунса.

Він також висловив сподівання, що за час дії контракту про співпрацю з "Укрзалізницею" локомотивобудування в Україні активно розвиватиметься, а сама локалізація дасть змогу акумулювати потенціал підрядників.

Рамковий договір між ПАТ "Укрзалізниця" та GE, підписаний у лютому 2018 року, передбачає модернізацію 75 локомотивів (150 секцій), постачання 225 нових локомотивів GE серії Evolution до 2027 року, додаткових комплектів для збирання з відвантаженням у наступні 10 років, а також модернізацію наявного рухомого складу та довгострокове технічне обслуговування з метою оновлення та модернізації локомотивного парку.

Як повідомлялося, компанія GE Transportation і Крюківський вагонобудівний завод на початку червня підписали угоду про локалізацію виробництва 30 локомотивів TE33A серії Evolution. Перші тепловози "Укрзалізниця" отримала наприкінці 2018 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ