Економіка

Гройсман ініціює активізацію переговорів щодо поглиблення зони вільної торгівлі в рамках ГУАМ

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює активізацію переговорів щодо поглиблення зони вільної торгівлі в рамках Організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ, входять Грузія, Україна, Азербайджан і Молдова).

"Володимир Гройсман ініціював активізацію переговорів щодо поглиблення зони вільної торгівлі в рамках ГУАМ, а також ініціатив із нарощування транзиту", - йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів з посиланням на слова В.Гройсмана на пленарному засіданні саміту глав урядів держав ГУАМ.

Прем'єр нагадав, що рік тому глави урядів зустрічалися в Києві, й сьогодні держави мають непогану динаміку в співробітництві.

"Розвиток транспортного коридору ГУАМ виходить на перший план. І тут можна і треба залучати міжнародних партнерів до реалізації цього проекту. Я також підтримую ідею спільного інноваційного розвитку - через об'єднання наших науково-технічних центрів. Наша співпраця має вийти на рівень створення спільного економічного простору на основі чотирьох свобод", - додав він.

Згідно з повідомленням, за 7 місяців поточного року товарообіг між Україною і країнами ГУАМ зріс на 30%, до $1,3 млрд, а сальдо зовнішньої торгівлі з країнами ГУАМ додатне і становить $498,32 млн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ