Економіка

Подання облгазами неповних даних для реєстру абонентів ставить під загрозу проходження опалювального сезону - голова "Нафтогазу України"

 Подання газорозподільними підприємствами (обл- і міськгазами) неповного обсягу даних для реєстру абонентів ставить під загрозу проходження опалювального сезону, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Те, що облгази не передали даних для створення реєстру абонентів, який із 21 жовтня розпочне роботу, - це ставить під загрозу роботу всього ринку газу... Їхня база, яку вони нам передали, чомусь неповна. Саме через це є серйозні ризики щодо роботи в опалювальному сезоні", - сказав він у коментарі агентству в кулуарах 15-ї щорічної зустрічі YES.

А.Коболєв упевнений, що подання неповних даних є саботажем.

"Ті абоненти, яких немає в системі, - на них постачальник не може подати заявку на постачання газу. Ми аналізували своїх клієнтів, а у нас є понад 400 тепловиків. Станом на середину вересня облгази ввели до бази 150 тепловиків. Ще 250 "загубилося", і це не випадковість - це цілеспрямований саботаж. Я абсолютно упевнений... і є докази, що це саботаж запуску нормальної роботи ринку газу", - підсумував А.Коболєв.

Як повідомлялося, раніше голова НКРЕКП Оксана Кривенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" висловила упевненість, що обл- і міськгази передали ПАТ "Укртрансгаз" усі необхідні для роботи в опалювальний період дані абонентів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ