Економіка

Порошенко: У 2019 році зарплата українських військових зросте мінімум на 30%

Президент України Петро Порошенко схвалює закладене в проекті державного бюджету на 2019 рік підвищення грошового забезпечення українських військовослужбовців.

"Підвищенню грошового забезпечення українського воїна бути! Озвучена мною і підтримана РНБО ініціатива щодо збільшення виплат солдатам відображена в (проекті) бюджеті-2019, презентованому сьогодні Кабміном", - написав глава держави на сторінці у Facebook.

П.Порошенко наголосив, що з 2019 року зарплата військових "збільшиться мінімум на 30%".

Як повідомлялося, в п'ятницю під час презентації проекту закону "Про Державний бюджет України на 2019 рік" прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав, що загальний бюджет на безпеку та оборону становитиме 209,5 млрд грн.

За його даними, на розвиток і модернізацію військової техніки буде виділено 36,2 млрд грн (+3,9 млрд грн порівняно з 2018 роком), на грошове забезпечення військовослужбовців - 108,3 млрд грн (+24,1 млрд грн), громадську безпеку - 82,1 млрд грн (+16,1 млрд грн).

Прем'єр також зазначив, що "військовослужбовець отримуватиме зарплату не менше ніж 10 тис. грн".

За словами В.Гройсмана, в інших службах правопорядку отримуватимуть мінімальну зарплату трохи нижче, але не менше ніж 9 тис. грн.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ