Економіка

Влада Італії розраховує залучити 20 млрд євро за рахунок податкової амністії

Влада Італії розраховує залучити близько 20 млрд євро за рахунок податкової амністії, яка дасть змогу громадянам країни врегулювати суперечки з податковими органами, заявив заступник прем'єр-міністра Італії Маттео Сальвіні.

Це, як очікується, допоможе уряду залучити кошти для виконання передвиборних обіцянок, залишившись при цьому в межах бюджетних нормативів Євросоюзу.

Пропозиція про податкову амністію, яку буде враховано у проекті бюджету Італії, дасть змогу громадянам, які зазнають фінансових труднощів, урегулювати суперечку з державною податковою службою, виплативши лише частину необхідної суми, повідомляє агентство Bloomberg.

"Це не подарунок, йдеться про зневірених людей, які зроблять усе можливе для вирішення податкових суперечок із владою", - заявив М.Сальвіні в інтерв'ю телеканалу Rai.

Він зазначив, що в проекті бюджету Італії на 2019 рік не буде порушено чинне в ЄС обмеження щодо бюджетного дефіциту на рівні 3% ВВП. Крім податкової амністії, бюджет передбачає зниження деяких податків і зниження пенсійного віку.

Тема італійського бюджету залишається в центрі уваги інвесторів протягом усього літа.

Як очікується, уряд Італії представить нові орієнтири для бюджетних та економічних показників до 27 вересня. Проект бюджету країни на 2019 рік має надійти на розгляд влади ЄС до 15 жовтня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ