Экономика

Освітній бюджет-2019 в абсолютних цифрах виросте через зростання зарплат - Гриневич

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що в абсолютних цифрах бюджет освіти в 2019 році зросте оскільки зростатиме заробітна плата.

"Зараз дуже важко говорити конкретику про бюджет, доки немає оприлюдненого проекту (держбюджету на 2019) відбувається дуже багато різних процесів, погоджень. Буде проект бюджету внесено до парламенту, і там можна буде побачити всі цифри", - сказала Л.Гриневич в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, у Міносвіти тривають непрості дискусії з Міністерством фінансів.

Водночас вона наголосила, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман публічно заявив: реформування освіти триватиме, а фінансування програм "Нової української школи" призупинено не буде.

"Треба розуміти, що бюджет буде не простим, тому що це пік виплат України за її міжнародними боргами, які брав не наш уряд, але нам необхідно буде це питання вирішувати, адже це наша фінансова стабільність. В абсолютних цифрах бюджет зростатиме, оскільки зростатиме заробітна плата", - наголосив міністр.

Що стосується ситуації з держбюджетом в 2018 році, Л.Гриневич зазначила, що була складна ситуація з фінансуванням коледжів, які входять до складу університетів.

"Коли закладався бюджет, то у Верховній Раді, у комітеті передбачили таку позицію, що ці кошти будуть знайдені за результатами виконання півріччя, але ці кошти не були знайдені. І в результаті ми змушені певні програми розвитку скоротити для того, щоб повністю профінансувати коледжі", - додала вона.

Водноччас міністр наголосила, що Міносвіти вирішить цю ситуацію.

Повний текст інтерв'ю з Л.Гриневич буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

Реклама
Реклама

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ

ПОСЛЕДНЕЕ