10:26 21.08.2018

Долар дешевшає на тлі критики Трампа на адресу Федрезерву

2 мин читать
Долар дешевшає на тлі критики Трампа на адресу Федрезерву

Долар США продовжує дешевшати у вівторок після ослаблення напередодні на тлі критики на адресу Федеральної резервної системи (ФРС), висловленої американським президентом Дональдом Трампом.

Пара євро/долар торгується на рівні $1,1526 порівняно з $1,1482 на закриття попередньої сесії.

Індекс ICE, що оцінює динаміку долара щодо шести основних світових валют, втрачає 0,2% у ході торгів у вівторок. Напередодні значення індикатора також знизилося на 0,2%, пише MarketWatch.

В інтерв'ю Reuters у понеділок Д.Трамп заявив, що "не відчуває радості" від політики, яку проводить глава Федрезерву Джером Павелл. За словами Д.Трампа, він розраховував на суттєвішу підтримку з боку ФРС.

Американський президент зазначив, що продовжить критикувати Центробанк, якщо підвищення базової ставки триватиме.

Під час благодійного заходу минулих вихідних Д.Трамп заявив, що Дж.Павелл, за його розрахунками, мав проводити політику "дешевих грошей" на чолі ФРС, повідомило агентство Bloomberg.

"Євро найбільше виграє в цій ситуації, його курс знову піднявся вище $1,15 у вівторок", - зазначає Мансун Мохіуддін, котрий відповідає за валютну стратегію в NatWest Markets у Сінгапурі.

Увага інвесторів цього тижня спрямована на щорічний симпозіум економістів і представників світових центробанків у Джексон-Гоул, який проводить Федеральний резервний банк Канзасу 23-25 серпня.

Крім того, 22 серпня Федеральний комітет із відкритих ринків (FOMC) оприлюднить протокол засідання від 31 липня - 1 серпня.

Трейдери вважають, що Федрезерв не відмовиться від плану підвищення базової процентної ставки, незважаючи на ризики, пов'язані з торговельною суперечкою США та Пекіна, а також із турецькою кризою.

Під час симпозіуму в Джексон-Гоул представники ФРС можуть дати сигнали про те, наскільки виправдана впевненість експертів у бажанні продовжувати посилення кредитно-грошової політики.

"В очікуванні симпозіуму в Джексон-Гоул і публікації протоколу останнього засідання ФРС динаміка валютних пар визначатиметься швидше за перепозиціонуванням, ніж за фундаментальними факторами, оскільки трейдери закривають "довгі позиції" щодо долара", - зазначив М.Мохіуддін.

Пара долар/єна стабільна у вівторок на рівні 110,04 єни порівняно з 110,07 єни на закриття попередньої сесії. Курс євро до єни підвищився до 126,84 єни проти 126,38 єни напередодні.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Почти три четверти работодателей ощущают дефицит кадров и планируют повысить зарплату в 2024г - опрос ЕБА

Владелец МФК Gulliver считает противоправной инициативу Офиса генпрокурора о передаче объекта в управление АРМА

Замглавы ОП Мудра: конфискованные активы РФ необходимо направить на восстановление и защиту энергетики

Порт "Черноморск" возобновил отгрузку агропродукции на экспорт

Лишь 26% поданных информационных уведомлений о разрушенном и поврежденном жилье проходят верификацию

НБУ анонсировал ряд шагов валютной либерализации в ближайшие недели

"Киевтеплоэнерго" в 2024 году планирует заменить 55 км аварийных тепловых сетей – замглавы КГГА

При назначении пенсии украинцам, работавшим за границей, будет засчитываться полученный там страховой стаж – Минсоцполитики

НБУ улучшил прогноз инфляции на 2024 год с 8,6% до 8,2% и незначительно ухудшил его на 2025 год

НБУ понизил учетную ставку чуть больше ожиданий – до 13,5% и ее оценку на конец года до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА