Економіка

Швидкість інтернету за умови залучення держкоштів до побудови мереж має перевищувати 30 Мбіт/сек - МЕРТ

 Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує юридично закріпити обмеження мінімальної швидкості інтернету в 30 Мбіт/сек, якщо для будівництва інфраструктури залучаються державні кошти, повідомив перший віце-прем'єр-міністр-міністр економрозвитку і торгівлі Степан Кубів.

"Змінюємо законодавство, а точніше, цілу низку нормативних актів, щоб: здійснити моніторинг стану розвитку широкосмугового доступу до інтернету в Україні; юридично закріпити, що швидкість інтернету не має бути менше ніж 30 мегабіт/сек. за умови залучення державних коштів для будівництва інфраструктури", - написав він у соцмережі Facebook у понеділок.

Окрім цього, за його словами, МЕРТ має намір стимулювати залучення приватних інвестицій у розвиток широкосмугового інтернету, зокрема для освітніх закладів, закладів охорони здоров'я, соціальної інфраструктури.

Як повідомлялося, "Укртелеком" планує підключити до широкосмугового доступу 8 тисяч сіл із 6 млн жителів протягом двох років за 50-відсоткової участі держави. Розроблений проект оцінюється в 6 млрд грн, з яких 3,2 млрд грн (53,3%) - державні інвестиції.

При цьому, на думку "Київстару", мобільні оператори зв'язку можуть забезпечити покриття зв'язком 98% населення України без залучення державних дотацій у разі введення принципу технологічної нейтральності (можливість запускати будь-яку технологію мобільного зв'язку на будь-яких частотах) у діапазоні 900 МГц.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ