Економіка

Мінрегіон розробляє законопроект про оренду житла

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробляє законопроект, що дозволить вивести ринок оренди житла з тіні, повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, законопроект має врегулювати питання формування фонду орендних будинків, джерела фінансування та умови будівництва будинків, управління такими будинками та умови найму.

Л.Парцхаладзе також повідомив, що міністерство 2 серпня проведе круглий стіл для обговорення кола питань, що має вирішити законопроект.

Як повідомлялося раніше, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло) розробив законопроект, що надасть змогу створити державний і комунальний орендні фонди житла, а також стимулювати будівництво приватних орендних будинків.

За даними Держмолодьжитло, законопроект пройшов узгодження в Мінрегіоні, однак його буде доопрацьовано з урахуванням пропозицій і зауважень міжнародних експертів ООН, згодом він пройде повторне погодження.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ