Економіка

"Донбасенерго" шукає технологію для переведення блока №7 Слов'янської ТЕС на спалювання вугілля газової групи

Енергогенерувальна компанія ПАТ "Донбасенерго" опрацьовує технологію для переведення блока №7 Слов'янської ТЕС із антрациту на спалювання вугілля газової групи, повідомила прес-служба компанії.

"Наразі проектні інститути працюють над різними варіантами, які дадуть змогу вирішити питання переведення енергоблоку на газове вугілля. Після вибору принципової схеми переведення блока №7 Слов'янської ТЕС із спалювання АШ на вугілля газової групи, а також постачальників обладнання, буде визначено обсяг необхідних інвестицій", - зазначають у компанії.

Водночас, за даними "Донбасенерго", переведення обійдеться значно дорожче, ніж на інших українських станціях, через технологічні особливості Слов'янської ТЕС.

"Через використання на Слов'янській ТЕС унікальної на території України розімкнутої схеми пиловиготовлення з центральним пилозаводом, під час переведення ТЕС на спалювання вугілля газової групи за традиційною технологією, яку використовують на інших українських ТЕС, не може бути забезпечена належна вибухова і пожежна безпека обладнання", - наводять у "Донбасенерго" висновки представників проектних інститутів.

Наразі до роботи над проектом залучені Харківське ЦКБ "Енергопрогрес", Інститут вугільних енерготехнологій НАН України, "ДонТЕП", закордонні проектно-конструкторські організації.

Як повідомлялося, "Донбасенерго" володіє Слов'янською ТЕС і Старобешівською ТЕС (остання розташована на окупованій території країни, компанія втратила контроль над нею) сумарною встановленою потужністю 2880 МВт.

Контрольний пакет "Донбасенерго" належить Максиму Єфімову.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ