Економіка

Новий оператор ГТС України має закупити у "Нафтогазу" 4,7 млрд куб.м буферного газу

Новий оператор газотранспортної системи (ГТС) України має знайти фінансування для закупівлі майже 4,7 млрд куб. м буферного газу у НАК "Нафтогаз України".

"Окрім того, необхідно вирішити питання про закупівлю та фінансування майже 4,7 млрд куб. м природного газу "Нафтогазу", який наразі безкоштовно використовує "Укртрансгаз" для нормативного рівня буферного газу", - йдеться в консолідованому звіті НАК за 2017 рік.

Як повідомлялося, Енергетичне співтовариство, Європейська комісія (ЄК) і Світовий банк (СБ) висловилися проти тимчасового передавання ПАТ "Магістральні газопроводи України" (МГУ) в управління НАК "Нафтогаз України".

Водночас вони запропонували на перехідний період (до кінця 2019 року, доки діє контракт на транзит газу між "Нафтогазом" і російським "Газпромом") сформувати наглядові ради МДУ і "Укртрансгазу" у складі одних і тих самих осіб, а також забезпечити фінансову незалежність цих наглядових рад.

На думку цих організацій, у рамках підготовки до анбандлінгу необхідно забезпечити більшу самостійність діяльності з транспортування газу в складі "Укртрансгазу".

"Нафтогаз" за рішенням своєї наглядової ради залучив PricewaterhouseCoopers (PWC) для прискорення відділення оператора ГТС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ