Економіка

Великі виробники напоїв в Україні працюють у штатному режимі

Робота з виробництва напоїв в Україні станом на понеділок відбувається в штатному режимі, проте ризик зупинення підприємств через ситуацією навколо "Дніпроазота" є, повідомили опитані агентством "Інтерфакс-Україна" великі гравці ринку.

Як зазначила в коментарі керівник відділу з корпоративних комунікацій "PepsiCo Україна" Аліна Матковська, всі виробництва компанії працюють у плановому режимі, задовольняючи потреби ринку в продукції.

"Ми уважно стежимо за розвитком подій навколо постачання дезінфікуючих речовин, які використовують у харчовій галузі та які критично важливі для забезпечення технологічних процесів. Нині наші виробництва повністю забезпечені необхідними дезінфікуючими речовинами для безперебійної роботи", - сказала вона.

У компанії "Кока-Кола Беверіджиз Україна" спростували поширену деякими ЗМІ інформацію про можливе зупинення її заводу.

"Днями в ЗМІ було поширено недостовірну інформацію про можливе зупинення заводу компанії "Кока-Кола Беверіджиз Україна" з огляду на ситуацію навколо підприємства "Дніпроазот", яке є нашим постачальником. Зазначаємо: завод працює у звичайному режимі, ми вжили всіх необхідних заходів для забезпечення його безперервного виробництва на майбутнє", - пояснили в компанії.

У прес-службі Carlsberg Ukraine зазначили, що у зв'язку із зупиненням "Дніпроазотом" виробництва рідкого хлору та соляної кислоти компанія, як і інші виробники напоїв та харчових продуктів, в Україні зіткнулася з проблемою дефіциту соляної кислоти, що використовується в процесі водопідготовки.

"У результаті оперативно вжитих керівництвом Carlsberg Ukraine заходів щодо забезпечення постачання соляної кислоти та її замінників на сьогодні ймовірність виникнення збоїв у роботі заводів уже оцінюється як невисока. Сподіваємося, що проблему буде розв'язано в найкоротші терміни, щоб уникнути зупинення роботи багатьох підприємств у високий сезон, що може призвести до значних збитків для компаній і недоотримання бюджетних коштів від податків", - зазначили в пивоварній компанії.

За інформацією джерела в компанії "Сан ІнБев Україна", її заводи нині надалі працюють.

"Наразі компанія працює. Усіх можливих заходів для недопущення критичної ситуації вживають. Але ризик зупинення підприємства є, і досить високий", - повідомило джерело.

Як повідомлялося, в середині червня АТ "Дніпроазот" - виробник рідкого хлору, який використовують водоканали для знезараження питної води, попередив, що припиняє постачання та зупиняє виробництво цієї речовини. У зв'язку з цим на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води. На деяких підприємствах галузі залишків хлору залишалося від тижня до 20 днів.

У "Київводоканалі" раніше попередили, що через припинення постачань знезаражувача можуть виникнути проблеми з питною водою, однак потім повідомили, що Київ удосталь забезпечений хлором, а в Україні розглядають варіанти заміни цього розчину.

Європейська бізнес асоціація пізніше висловила занепокоєння щодо зупинення "Дніпроазота", через що виробництво напоїв на кількох великих заводах може припинитися.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді 13 липня запевнив, що Україна буде забезпечена рідким хлором для знезараження питної води, незважаючи на зупинення заводу "Дніпроазот".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ