Економіка

Covington надасть МЗС України юрпослуги в міжнародних судах у справах проти РФ

Міністерство закордонних справ України підписало контракт з фірмою Covington&Burling LLP (США) на юридичне консультування та представництво у кримінальних справах за позовами проти РФ.

Згідно з повідомленням в системі ProZorro, вартість укладеного 10 липня контракту на надання послуг цього року становить $6,665 млн (без ПДВ).

Зокрема, Covington візьме участь у справі за позовом України проти РФ, поданим у міжнародний суд ООН 16 січня 2017 року; в ініційованому 16 вересня 2017 року проти РФ арбітражному провадженні відповідно до частини XV конвенції ООН з морського права (UNCLOS); у врегулюванні спорів у рамках угоди між урядами України та РФ про захист інвестицій від 1998 року; у справі за позовом The Law Debenture Trust Corporation проти України у Високий суд Лондона про стягнення заборгованості за єврооблігаціями та іншими провадженнями, що можуть виникнути.

Як повідомлялося, Covington&Burling також представляє інтереси НАК "Нафтогаз України" і НЕК "Укренерго" в рамках тяжби щодо втрачених цими компаніями кримських активів. Восени 2017 року головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко оцінював суму поданого до суду позову у понад $5 млрд, а з відсотками – близько $7 млрд.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ