Економіка

Борг "Київенерго" перед "Нафтогазом" містить 1,2 млрд грн штрафів без джерел покриття

Заборгованість ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" містить близько 1,2 млрд грн штрафів і пені без джерел покриття, заявляє прес-служба Київської міської держадміністрації (КМДА) з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.

"Нафтогаз" наполягає на сумі заборгованості в розмірі 4,8 млрд грн. При цьому слід зазначити, що близько 1,2 млрд грн з цієї суми - штрафи та пені. Також важливо, що в структурі заборгованості за теплову енергію перед "Київенерго" близько 1,1 млрд грн - борг державного бюджету за пільги та субсидії, різницю в тарифах і теплопостачання бюджетних установ. Тому врегулювання питання боргів за газ є питанням і міського, і національного рівнів", - цитує його прес-служба.

У КМДА додають, що між "Київенерго" і "Нафтогазом" тривають судові спори щодо нарахованих штрафів.

"Це лише підтверджує неоднозначність і суперечливість передання заборгованості перед НАК (від "Київенерго" до КП "Київтеплоенерго" - ІФ) і необхідність вирішувати ці складні питання окремо від процесів життєзабезпечення Києва", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, влада Києва відмовляється приймати борги ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" на КП "Київтеплоенерго".

У свою чергу в "Нафтогазі України" зазначають, що, відповідно до ст. 22 закону "Про теплопостачання", разом із переданням теплогенерувального обладнання від "Київенерго" до "Київтеплоенерго" мають передаватися і борги за газ, що утворилися при роботі цього обладнання раніше.

Раніше столиця завершила перший етап передання теплоенергетичного комплексу столиці від "Київенерго" та переведення персоналу до КП "Київтеплоенерго".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ