Економіка

Трамп закликав Канаду зняти торгові бар'єри

Президент США Дональд Трамп закликав Канаду зняти торгові бар'єри. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

"Канада протягом довгого часу погано ставилася до нашого сільськогосподарського бізнесу та фермерів. Особливі обмеження стосуються торгівлі. Вони повинні відкрити свої ринки і зняти торгові бар'єри", - заявив він.

Крім того, як повідомляє прес-служба Білого дому, Трамп у телефонній розмові зі своїм французьким колегою Емманюелем Макроном заявив про необхідність врівноважити торговий баланс між США і Європою. Лідери країн також обговорили проблему міграції в Лівії і терміни її вирішення.

Раніше глава американського Міністерства торгівлі Уілбур Росс заявив, що США з 1 червня вводять мита на сталь і алюміній з країн ЄС, Мексики і Канади. Він уточнив, що йдеться про 25-відсоткові мита на ввезення стали і 10-відсоткові - на ввезення алюмінію.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо вважав прийняті Вашингтоном заходи "каральними" і "неприйнятними". Пізніше канадська влада анонсувала свої мита на суму до $ 16,6 млрд у відповідь на дії США. За словами Трюдо, мита будуть введені в тому числі на віскі, пивні бочки, туалетний папір і лаки для волосся.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ