Економіка

Алієв запустив Південний газовий коридор

 Президент Азербайджану Ільхам Алієв у вівторок дав старт роботі Південного газового коридору (ПГК), що передбачає створення інфраструктури для поставок азербайджанського газу до Європи, повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Азербайджан".

Церемонія запуску ПГК відбулася на Сангачальському терміналі.

Розпочався процес закачування першого газу до ПГК.

Проект "Південного газового коридору" передбачає створення трубопровідної інфраструктури для транспортування до Європи через Туреччину азербайджанського газу, що видобувається в рамках Стадії-2 розробки родовища Шах-Деніз. Вартість проекту оцінюють у понад $40 млрд.

Основними компонентами проекту є Стадія-2 проекту Шах-Деніз, розширення Південно-Кавказької трубопровідної магістралі Баку-Грузія-кордон із Туреччиною, будівництво Транс-Анатолійського газопроводу (TANAP) від східного до західного кордону Туреччини і Транс-Адріатичного газопроводу (TAP), що з'єднує Грецію, Албанію і Адріатичне море на південь Італії.

Постачання азербайджанського газу до Європи очікують у 2020 році в обсязі 10 млрд кубометрів. Крім того, 6 млрд кубометрів азербайджанського газу постачатимуть до західних регіонів Туреччини.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ