Економіка

Кабмін розподілив 300 млн грн субвенції місцевим бюджетам на компенсацію вартості житла інвалідам та членам сімей загиблих в АТО

Кабінет Міністрів України розподілив понад 299,9 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим на виплату грошової компенсації за житло 327 громадянам, які отримали інвалідність в антитерористичній операції, або членам сімей загиблих в АТО.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Зокрема, уряд розпорядженням затвердив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 299 900 090 грн на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих, а також для осіб з інвалідністю I-II групи, визначених законом України "Про статус ветеранів війни , гарантії їх соціального захисту", та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, отриманих під час безпосередньої участі в АТО.

За інформацією обласних і Київської міської державної адміністрацій, станом на 12 квітня 2018 року загальна кількість громадян, яким передбачено виплату грошової компенсації, становила 327 осіб.

"У 2016-2017 роках вже куплена +1071 квартира на суму 909,5 млн грн. У 2018 році планується купити 356 квартир на суму 354,8 млн грн", - сказав на засіданні міністр соціальної політики Андрій Рева.

Реалізація цього розпорядження уряду сприятиме покращенню соціального захисту вищезазначених категорій населення шляхом забезпечення їх житлом.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ