Економіка

Ryanair розглядає можливість відкриття в Україні власного дата-центру

Ірландський лоу-кост авіаперевізник Ryanair розглядає можливість відкриття в Україні власного дата-центру, повідомив виконавчий директор авіакомпанії Майкл О'Лірі в інтерв'ю "Українській туристичній газеті".

"На зустрічі з президентом Петром Порошенком ми обговорювали варіант створення наших дочірніх підприємств в Україні. Зокрема, нас цікавила б можливість створення тут свого дата-центру. Зараз у такому центрі в Польщі працюють понад 100 українських співробітників, і ми потребуємо розширення штату. Було б логічно створити ще один такий центр зі збирання та обробки інформації на території України і працевлаштувати тут близько 250 місцевих IT-фахівців, а не везти їх до Польщі", - зазначив він.

Крім того, за словами М.О'Лірі, авіакомпанія в довгостроковій перспективі також зацікавлена у відкритті центру технічного обслуговування повітряних суден в Україні, для чого необхідно провести експертизу регулювання такої діяльності в нашій країні, зокрема з боку європейських органів.

Виконавчий директор Ryanair також зазначив, що авіакомпанія зацікавлена у працевлаштуванні українських пілотів і бортпровідників. "Але це досить проблематично, оскільки ми європейська авіакомпанія, а Україна не є членом Євросоюзу. Всі ваші пілоти і бортпровідники мають підтвердити свої ліцензії за вимогами EASA, а це трудомісткий процес", - сказав М.О'Лірі.

Водночас він зазначив, що громадяни України вже літають у складі екіпажів авіакомпанії, і висловив сподівання, що у майбутньому їхня кількість збільшиться.

Як повідомлялося, Ryanair має намір з 3 вересня 2018 року відкрити рейс з Києва до Берліна (аеропорт "Берлін-Шенефельд"), а в жовтні запустити рейси за 10 напрямками з Києва і за п'ятьма зі Львова: з Києва до Барселони (чотири рейси на тиждень), Братислави і Вроцлава (по три), Варшави (чотири), Кракова (три), Познані і Гданська (по два), Вільнюса і Стокгольма (по три), Лондона (п'ять); зі Львова до Кракова (три), Варшави (три), Дюссельдорфа (три), Меммінгена (два) і Лондона (три).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ