Економіка

Україна й Ізраїль технічно парафували угоду про ЗВТ

 Україна і Ізраїль технічно парафували угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ), повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - продавці України Наталія Микольська.

"Це технічне, але важливе процедурне питання, яке дає можливість встановити юридичну відповідність тексту угоди для подальшого її перекладу трьома мовами і підготовки угоди до підписання", - написала вона в соцмережі Facebook в п'ятницю.

Як уточнила Н.Микольська, до підписання угоди сторони не мають ніяких юридичних зобов'язань.

Як повідомлялося, Україна й Ізраїль завершили переговори щодо укладання угоди про ЗВТ. При цьому Ізраїль з моменту набуття документом чинності скасовує ввізне мито на 80% промислових товарів, а також для ряду товарів агропродукції - в рамках квот. Повністю ввізні мита на зазначені в угоді сільгосптовари будуть скасовані під час перехідних періодів на три, п'ять і сім років. Для окремої категорії товарів передбачена часткова лібералізація.

Україна відкриває 70% ринку промислових товарів для ізраїльських виробників, а також скасовує мита на ряд сільськогосподарської продукції відразу після вступу в дії угоди, на деякі - протягом трьох-п'яти років.

Зокрема Україна має намір знизити тарифи на деякі сезонні овочі і фрукти з Ізраїлю.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ