Економіка

Нинішній голова НКРЕКП оскаржив у суді відмову номінаційної комісії в участі у відборі нових членів регулятора

 Нинішній голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва рішення номінаційної комісії з відбору нових членів регулятора про відмову йому в участі в конкурсі через недостатній досвід роботи у сфері енергетики.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті "Судова влада України", відповідну заяву в суді зареєстровано 24 квітня.

Як повідомлялося, номінаційна комісія з відбору нових членів НКРЕКП 18 квітня відмовила Д.Вовку в участі в конкурсі. Підставою для відмови став недостатній досвід роботи Д.Вовка у сфері енергетики.

Закон "Про НКРЕКП" вимагає, щоб досвід роботи кандидата в члени НКРЕКП в енергетиці становив не менше ніж п'ять років, тоді як Д.Вовк працює в галузі з кінця 2014 року. Водночас, на його думку, до досвіду в енергетиці також слід відносити дворічну роботу в ICU над реструктуризацією кредитного портфеля групи "Донецьксталь" (що має ліцензію на комбіноване виробництво теплової та електроенергії).

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ