Економіка

На забезпечення належних умов на КПП "Каланчак" і "Чонгар" заплановано виділення 107 млн грн

У четвер відбулась узгоджувальна нарада з розробки проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про виділення коштів для розвитку контрольних пропускних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію України/виїзду з неї для автомобільного сполучення" (КПВВ "Каланчак", "Чонгар"), повідомляє прес-служба Мінінфраструктури України.

"Згідно з підготовленим проектом, орієнтовна вартість робіт становитиме 107 млн грн. Згідно з проектом передбачається виділення коштів із резервного фонду державного бюджету. Ми сподіваємося, що наступного тижня це питання буде винесено і розглянуто на Урядовому комітеті. Не можна допустити, щоб громадяни, які працюють і перетинають ці пункти пропуску, і далі перебували в таких жахливих умовах. Необхідно відбудувати нормальні пункти пропуску з усіма зручностями і мінімально необхідною інфраструктурою", - наголосив головуючий на нараді заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Учасники наради обговорили зауваження, надані центральними органами виконавчої влади до проекту постанови Кабміну щодо функціонування КПВВ "Каланчак" і "Чонгар".

Ю.Лавренюк повідомив, що згідно із проектом постанови, на Мінінфраструктури будуть покладені повноваження із проведення робіт, пов'язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням КПВВ на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ