Економіка

Трамп висловив надію на скасування Китаєм торгових бар'єрів проти США

Президент США Дональд Трамп заявив у неділю, що вірить у можливість врегулювати розбіжності з КНР з торгівлі.

"Китай зніме свої торгові бар'єри, тому що це було б правильно. Мита (на імпорт - ІФ) будуть діяти за принципом взаємності. Ми укладемо угоду з питання про захист інтелектуальної власності. Обидві країни чекає прекрасне майбутнє", - написав він у твіттері.

President Xi and I will always be friends, no matter what happens with our dispute on trade. China will take down its Trade Barriers because it is the right thing to do. Taxes will become Reciprocal & a deal will be made on Intellectual Property. Great future for both countries!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 8 квітня 2018 р.

При цьому Трамп зазначив, що у випадку, якщо розбіжності збережуться, у нього будуть хороші відносини з головою КНР Сі Цзіньпіном. "Ми з головою Сі завжди будемо друзями, незалежно від того, як буде розвиватися ситуація з нашими розбіжностями з торгівлі", - пояснив президент США.

Тим часом, раніше ЗМІ повідомили, що Трамп доручив своїй адміністрації опрацювати підвищення мит на товари з Китаю до $ 100 млрд. Таким чином, Білий дім збирається вдвічі збільшити обсяг китайського імпорту, оподатковуваний за 25-відсотковою ставкою. До початкового списку товарів увійшли автомобілі, мотоцикли, залізничний транспорт, верстати, медичне та інше обладнання, авіаційні запчастини, супутники - всього 1,3 тисячі найменувань.

Китай, не чекаючи остаточного рішення США, з 2 квітня ввів 15% - 25% мита на низку товарів американського експорту сумарною вартістю $ 3 мільярди і поскаржився на дії Білого дому в СОТ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ